Prachtig, met veel emotie gezongen Requiem van Fauré

Zaterdagavond 12 november j.l. werd in de sfeervolle Oude Kerk in Naaldwijk het najaarsconcert van WCOV “Excelsior” gegeven. Onder een goede belangstelling werden 2 werken uitgevoerd : het Requiem van Gabriël Fauré en de Nelsonmis van Josph Haydn.

Bijzondere begeleiding Requiem

Het werd een bijzonder mooi concert, mede door de bijzondere begeleiding. Het Requiem wordt doorgaans uitgevoerd door sopraan, bariton, koor en orkest. Deze keer werd er gekozen voor een harmonium met enkele strijkers en een harp als begeleiding. Dit gaf een heel mooi, intiem geluid, wat prima paste bij dit schitterende werk. Mede door de prachtige solisten, de sopraan Bernadeta Astari, die het Pie Jesu op een werkelijk sublieme wijze zong, en de prachtige, volle bariton van Ronald Dijkstra en het koor, dat op het toppunt van haar kunne zong, werd het een onvergetelijke uitvoering.

Nelsomis gezongen vol overgave

Na de pauze werd de Nelsonmis van Joseph Haydn uitgevoerd. Dit prachtige, maar pittige werk, werd vol overgave gezongen. Deze compositie werd deze keer begeleid door het grote orgel met strijkers, pauken en trompetten. De sopraan en de bas werden gecompleteerd door de mooie volle altstem van Annemarie Verburg en de tenor Arco Mandemaker. Onder de bezielende leiding van dirigent Leo den Broeder werd het een groot succes.

Ook dit werk maakte grote indruk op het publiek, wat bleek uit het enthousiaste applaus na afloop. Het was al met al voor velen een onvergetelijke avond.