Vierkorenconcert

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 20/05/2016
20:00

Locatie
Bartholomeüs kerk


Op vrijdag 20 mei zullen vier Westlandse oratoriumkoren de handen ineen slaan voor het VierKorenConcert in de Bartholomeuskerk te Poeldijk.

Met deze bijzondere samenwerking tussen vier Westlandse oratoriumkoren krijgt de klassieke zangkunst in het Westland een geheel nieuwe dimensie. Meer dan 200 zangers en zangeressen brengen een prachtig programma met een verrassende dynamiek.

De koren slaan de handen ineen om u onder te dompelen in de prachtige muziek van Sibelius, Puccini, Mendelssohn, Orff, Jenkins, Haydn , Mozart, Parry en Elgar. Vier werken zullen door de koren gezamenlijk worden uitgevoerd, een unieke ervaring die de bedoeling van de componisten eer aandoet.

Deelnemende koren zijn Westlandse COV Excelsior o.l.v. Leo den Broeder (www.wcovexcelsior.nl), Oratoriumkoor De Lier o.l.v. Rob Meijer (www.oratoriumkoordelier.nl), Gemengd koor Kunst voor het Volk o.l.v. José van Putten (www.kunstvoorhetvolk.com) en Zangkoren Deo Sacrum o.l.v. Steven van Wieren (www.deosacrum.nl).

Programma

Sibelius : Finlandia (gez.)
Pucini : Requiem per coro, viola solista e organo (Excelsior)
For the beauty of the earth (Deo Sacrum)
Mendelssohn : Wer nur den lieben Gott lässt walten , parte 1 (De Lier)
Mendelssohn : Psalm 42, 1.Satz : Wie der Hirsch schreit (De Lier)
Carl Orff : Uit de Carmina Burana : “O Fortuna” (gez.)
Karl Jenkins : Uit “Peacemakers” Anthem peace, triumphant peace ( KvV)
Karl Jenkins : idem: Zugabe: Adiemus – Song of tears (KvV)
Parry : Jerusalem (gez.)
F.J.Haydn : Der Sturm (Excelsior)
W.A.Mozart : Te Deum in C major (Deo Sacrum)
Elgar : Land of hope and glory (gez.)

Het Vier Koren Concert is een initiatief van de Westlandse Koren Federatie (www.westlandsekorenfederatie.nl) i.s.m. Westland Cultuurweb (www.westlandcultuurweb.nl) en wordt financieel ondersteund door het VSBFonds, Fonds Westland en beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’.

Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 20,00; kaarten te bestellen bij één van de koren